به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، امیررضا واعظ آشتیانی در خصوص اظهارات مهدی تاج که اعلام کرد وزیر ورزش ویلموتس را از طریق نامه انجمن فرهنگی ایران ـ هلند به فدراسیون فوتبال معرفی کرده اظهار داشت: هر فرد حقیقی و حقوقی میتواند در مورد مسائل مختلف پیشنهاد و طرحی بدهد که پذیرشش با آن سازمان مربوطه است.
وی افزود: در عرصههای مختلف NGOهایی هستند که موضوعاتی را مطرح میکنند ولی این دلیلی نیست که آن موضوعات اجرایی شوند. اگر اصل را بر این بگذاریم که وزیر صرفا جهت اطلاع و بررسی این کار را کرده، کار بدی نکرده است. او نامه را ارجاع داده و گفته بررسی کنید. آیا گفته قرارداد را چشم بسته و با ابهامات ببندید؟ آیا گفته قرارداد باید محرمانه باشد و تا امروز رو نشود؟
آشتیانی ادامه داد: من به عنوان کسی که منتقد جدی وزیر و وزارت ورزش هستم میگویم باید انصاف را رعایت کرد. باید بپذیریم که آقایان گرهای را زدهاند که از باز کردن آن عاجز هستند و به گردن وزارت ورزش انداختند. وزارت ورزش به آنها گفته که بررسی کنید. من صحبتهای فریدون معینی عضو کمیته فنی فدراسیون فوتبال را خواندم که گفت من در جریان قرارداد ویلموتس نبودم.
وی تصریح کرد: اگر انتخاب سرمربی ابتدا در کمیته فنی بررسی شده و بعد از آن تحویل رئیس فدراسیون و سپس منجر به عقد قرارداد شده قطعا صورتجلسهای وجود دارد که باید این صورت جلسه را ارائه کنند تا مشخص شود آیا کمیته فنی نقشی در این انتخاب داشته یا مدرکی بدهند که وزیر سفارش کرده ویلموتس باید انتخاب شود و بعد مدعی شوند که دستور گرفتهاند. حضرات تلاش میکنند با کمک رسانههایی که در اختیار دارند فیفا هراسی به وجود بیاید و در کنار آن بگویند ما استقلال داریم. اگر ادعای استقلال داشتید این سفارش چه بوده و اگر استقلال نداشتید با شهامت بگویید استقلال نداشتیم و شعار میدادیم و بحث فیفا هراسی را داشتیم.
مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال در مورد این که این اظهارات را بیان میکنند تا فرار کنند، گفت: چندی پیش علی کفاشیان آن تعبیر طلایی را به کار برد و گفت ما سر فیفا را کلاه گذاشتهایم. این ادبیات نه در شأن یک مدیر ورزشی است و نه در حد دیپلماسی ورزشی. فیفا این صحبتها را رصد میکند و این کلمه را رصد میکند تا دوباره سرش کلاه نرود. خرابکاریهایی میکنند و در حقیقت مطلب را در دهان نمیجوند، سعی میکنند آن را خام مطرح کنند که الان به چالش خوردهایم و به دنبال شریک جرم هستند. نه دفاعی از وزیر دارم و نه قصد محکوم کردن گروهی دیگر، من میگویم اگر واقعا ادعا میکنید که مستقل بودید، چرا این سفارش را پذیرفتید؟ اگر نه، با شهامت بگویید مستقل نبودیم و برای بقای میزمان تلاش میکردیم بله قربانگو باشیم.
آشتیانی در خصوص این که چرا این قراردادها بسته میشوند و از منافع ملی یک کشور محافظت نمیشود، افزود: من میتوانم انتقادم را به سمت وزارت ورزش ببرم که از موقعیت نظارتی خودش چگونه استفاده کرد و چگونه با این مسأله برخورد کرد؟ وقتی قرارداد ویلموتس بسته شد اکثر رسانهها و کارشناسان گفتند که باید محتوای قرارداد مشخص شود، اما اینها زیر بار نرفتند، انگار که قرارداد محرمانه است. این نشان میدهد که یک اتفاق ناگوار پشت این قضیه وجود دارد.
مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال اظهار داشت: این انتقاد به وزارت ورزش به عنوان نماینده دولت هست که باید این اطلاعات را از فدراسیون میگرفته و منعکس میکرده، اگر این کار را نکرده باید پرسید که چرا نظارت نکردند؟ ضمن این که دستگاههای نظارتی ما هم باید ورود میکردند. اگر اطلاعات را وزارت ورزش گرفته، چرا منعکس نکرده؟ این جماعت و این طیف که من از آنها به عنوان یک گروه، قبیله و باند تعبیر میکنم، فیفا هراسی راه انداختهاند که برخی از مسؤولان سیاسی هم باورشان شده بود نباید سمت فوتبال بروند و اگر از آنها سؤال کنند گناه کردهاند!
وی تصریح کرد: فیفا نمیگوید فدراسیونها که متعلق به یک ملت هستند خودمحور باشند. در همین اساسنامه هم فیفا الگویی میدهد و میگوید بومیسازی کنید و بر اساس آنچه که استقلال نسبی شما را میسازد کار کنید. نگفته دولتها و ملتها نظارت در جایی که پول بیت المال خرج میشود نظارت نداشته باشند. فیفا در زمان بلاتر به مسائل ورود کرد، در وزنهبرداری هم همین داستان به وجود آمد. چگونه یک سری افراد را مبرا میکنیم که بیت المال از بین برود؟ بیت المال قابل معامله با زد و بندهای سیاسی و ورزشی نیست.
وی در مورد دخالت فرزندان مقامات ورزشی، عنوان کرد: میتوانم بگویم بعضی مواقع این اتفاق افتاده است. من زمانی با مسئولی که در انتخاب سرمربی یک تیم مطرح تهرانی بود مشورت کردم. پسرش تصمیمگیر شد و در آمدن مربی نقش داشت اما مسئولان ورزشی هم هستند که فرزندانشان مبرا و از یک شأن و شخصیت خوبی برخوردار بودند.
مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال در مورد اختلاف طیف سعادتمند و خلیلزاده در باشگاه استقلال گفت: تبادل افکار در هیأت مدیره خوب است. باید تبادل کنند؛ نقطه نظرات را بدهند ولی نباید این مسأله تبدیل به چالش شود چون به باشگاه صدمه میزند. اگر این چالش از اتاق هیأت مدیره خارج و رسانهای شود، مشکلات متعددی را برای باشگاه به وجود میآورد.
آشتیانی در گفت و گو با رادیو تهران در خصوص اینکه خیلی از مسائل و هیأت مدیره این باشگاه در زمان حال حتی به صورت فایل صوتی در بیرون منتشر میشود، تصریح کرد: من در مورد زمان قبل از خودم این را شنیده بودم که بعضی از اعضای هیأت مدیره هنگام جلسه تلفن همراهشان باز بود. در مورد زمان بعد از ما هم این مسأله وجود داشت اما در جلسات هیأت مدیره ما همه صحبتها همانجا انجام و تصمیم گیری میشد. رأی اکثریت هم مورد قبول اقلیت قرار میگرفت و این طور نبود که یک نفر از جلسه بیرون بیاید و بگوید من مخالف بودم اما تصویب شود. یک فضای دموکرات، منطقی و منصفانه داشتیم. هیأت مدیره ما نسبت به مسائل فکور و عالم بود و به همین خاطر هیچ حاشیهای نداشتیم.
انتهـــــــــــــــــــــــــای پیــــــــــــــــــــــــــام