به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، ویروس کرونا کل جهان فوتبال را تحت تاثیر قرار دارد و شرایط سختی را برای تیمها، بازیکنان، مربیان و داوران رقم زد با این حال در این روزهای کرونایی داوران فوتبال ایران تلاش کردند که قضاوت کمنقصی را به نمایش بگذارند و خالی بودن ورزشگاهها از تماشاگر هم عاملی شد که داوران با استرس و فشار روانی کمتری در بازیها سوت بزنند.
با این حال در دربی پایتخت در نیمه نهایی و فینال جام حذفی انتخاب داوران با حواشی همراه بود به طوریکه داور دربی سه مرتبه تغییر کرد. هرچند داوران در این دو مسابقه حساس و پایانی فصل فوتبال ایران خوب قضاوت کردند و مرتکب اشتباه تاثیرگذاری نشدند. با اسماعیل صفیری در مورد قضاوت این دو مسابقه و برنامههایش برای فصل آینده گفت و گویی به شرح زیر انجام دادیم:
فارس: داوری فینال جام حذفی چطور بود؟
آخرین بازی فصل یکی از مسابقات حساس بود و در کمیته چیدمان داوری بعد از بحث و گفت بهترینها را برای قضاوت فینال انتخاب کردیم. انتخاب این تیم داوری معنایش این نبود که سایر داوران شایستگی قضاوت این فینال را نداشتند اما با توجه به حضور دو تیم فینالیست این تیم داوری انتخاب شد که خوشبختانه موفق شدند این بازی درگیرانه را به خوبی قضاوت کنند. داوران هیچ نقشی در تغییر نتیجه داوری نداشتند و مسابقه با خیر و خوشی تمام شد.
فارس: با این حال ساکت الهامی سرمربی تراکتور به شدت به داور معترض و اخراج شد.
ساکت الهامی به دلیل خطایی که در وسط زمین رخ داده بود به داور معترض شد و ممکن است گاهی خطایی از چشم داور پنهان بماند اما آن خطا صحنهای نبود که سرمربی تراکتور چنین رفتاری از خود نشان بدهد. سرمربی تیم قهرمان باید رفتاری حرفهای تر داشته باشد و خویشتندارتر باشد. متاسفانه رفتار سرمربی تراکتور غیرحرفهای و اعتراضهایش خارج از حد بود و او حتی به سمت داور، کمک داور و نماینده سازمان لیگ حملهور شد و در نهایت هم داور مجبور به اخراج او شد.
فارس: پیش از فینال برخی مدعی بودند که تیم داوری به گونهای انتخاب شده تا استقلال قهرمان جام حذفی شود. نظر شما در مورد این فضاسازیها چیست؟
عملکرد افراد خودش گویای همه چیز است. داوران ما از شریف ترین و زحمتکش ترین اقشار جامعه فوتبال هستند.هیچ داوری شرافت و سابقه درخشان خود را برای سوت زدن به سود یا علیه تیم دیگری به خطر نمیاندازد. با این حال اشتباهات داوری از پیدایش فوتبال وجود داشته و تا بودن فوتبال هم هست. همه مردم دیدند که این پیشگوییها و قضاوتهای نادرست در مورد تیم داوران فینال حذفی واقعیت نداشت.
فارس: دستمزد داوران سه فصل است که افزایش نداشته برنامهای برای افزایش حقوق داوران دارید؟
بله یکی از برنامههای کمیته داوران برای فصل آینده اصلاح دستمزد داوران با توجه به تورم موجود در جامعه است. داوری از مشاغل حساس فوتبال محسوب می شود و پیشنهاد افزایش دستمزد را به هیات رئیسه محترم فدراسیون فوتبال ارایه خواهیم کرد.
فارس: در حال حاضر داور وسط در لیگ برتر حدود 950 هزار تومان برای قضاوت یک مسابقه دستمزد میگیرد چند درصد پیشنهاد افزایش حقوق داوران مدنظرشماست؟
میزان افزایش دستمزد داوران به توان مالی فدراسیون و سازمان لیگ هم بستگی دارد با این حال میخواهیم حداقل 50 درصد و حداکثر صدرصد دستمزد داوران برای فصل آینده افزایش پیدا کند البته این پیشنهاد ماست و باید ببینیم که توان مالی فدراسیون چنین اجازهای را میدهد یا نه.
فارس: انتخاب سه داور برای دربی پایتخت هم بسیار حاشیهساز شد. در این مورد هم توضیح میدهید؟
در انتخاب داور دربی هم کمیته داوران طبق روال معمول خود داور را انتخاب کرد اما نهادهای بالا دستی و نظارتی در فدراسیون فوتبال طبق حقی که دارند میتوانند این داور را قبول یا رد کنند اما اینکه داور بعدی چه کسی باشد هم از حقوق کمیته داوران فدراسیون فوتبال است که قبل از دیدار دو تیم پرسپولیس و استقلال ناهماهنگیهایی پیش آمد که ناخواسته بود.خوشبختانه پیام حیدری هم دیدار دربی را به خوبی قضاوت کرد و در این مسابقه هم داور اشتباه تاثیرگذاری در مسابقه نداشت و نتیجه دربی تحت تاثیر داور نبود و یکی از قضاوتهای کم نقص را در این مسابقه هم شاهد بودیم.
فارس: برنامه شما برای ادامه حضور در کمیته داوران چیست؟
برنامههای خودم را برای اداره بهتر تشکیلات داوری به مسئولان فدراسیون ارائه میکنم و اگر به جمع بندی برسیم و اتفاق نظر داشته باشیم ان شالله در خدمت جامعه داوری و فدراسیون فوتبال خواهم بود.
فارس: برای آموزش داوران در پیش فصل از مدرسان خارجی استفاده میکنید؟
با وضعیتی که کرونا برای جهان رقم زده رفت و آمد افراد کار سختی شده است و با این حال اگر مدرس خارجی قبول کند که در این شرایط کرونایی به کشورمان بیاید حتما از مدرسین خارجی برای کلاسهای داوری پیش فصل استفاده خواهیم کرد.
انتهـــــــــــــــــــــــــای پیــــــــــــــــــــــــــام
بیشتر بخوانید.